celerycrustaceanseggsfishglutenlupinemilkmolluscmustardnutspeanutsesamesoyasulphitesarrow-downarrow-rightarrow-right-shortblockquote-brblockquote-tlblockquoteline-scratchedlinelineload-more-down200420072014anti-gaspillageAssistant Manbien-êtrebien mangerbien-êtreboissons-chaudesboissons-froidescartecelerycommunautecontactconvivialitecrustaceansdurableeggsepicerie v2europe-USAeurope-USA copiefairtradefaqfishfraisfranchiseglutengreencardjobslegume-moisles-plats-chauds v2lupineManagermatinmenumidimilkmodifier_profilmolluscmon-ekilibremon-exkimustardnaturelnewsnutspeanutpetit-dejPlan de travail 133Plan de travail 134Plan de travail 135pretrecettes-aux-fruitsrecettesrespectrestaurantsrichessesaladessandiwiches v4sesamesoirsoyasulphitesvaleurs v2viennoiseries-tartes v3visionfacebookinstagramtwitteraddressbabieschilddisabledeveninghelpkids-friendlymailmarkermon-exkiopeningphonepressterracetrashveganvegewifizoom
Onze missies
Onze geschiedenis
exki1bw.jpg

Sinds 2001 gooit EXKi de regels van de snelkeuken om

De geschiedenis van EXKi begint in 1999 wanneer 3 vrienden, Frédéric Rouvez, Nicolas Steisel en Arnaud de Meeûs, grote liefhebbers van lekker eten, het idee ontwikkelen van een kwalitatief snelrestaurant, met verse en natuurlijke producten.

Het 1sterestaurant opent de deuren op 9 januari 2001 aan de Naamsepoort in Brussel.
Het is het begin van een groot avontuur.

Exki

EXKi, meer neorestaurant dan fast good?

“Fast good” is afgeleid van de term “fast food” en geeft de aard van de EXKi menu goed weer.
Maar het goede leven, het grondbeginsel van de filosofie van de oprichters, gaat veel verder dan de keuken, de korte afzetkanalen of de milieuvriendelijke inrichting en onderhoud van de restaurants.

EXKi mag zich eerder een neorestaurant noemen, helemaal mee met de tijd. Waar voeding en welzijn onderdeel zijn van een echt ecologisch en maatschappelijk engagement.

Sinds het prille begin in 2001 is EXKi blijven innoveren om een antwoord te bieden aan de huidige verwachtingen van de maatschappij, op het vlak van duurzame ontwikkeling en burgerschap. Hiervoor hecht de keten veel belang aan onder meer de waardering van het geleverde werk, het respect voor biodiversiteit, het milieuvriendelijk gebruik van grondstoffen, enz.

EXKi, in 3 data

  • EXKi beslist om koffie voortaan exclusief uit de fairtrade handel te halen

  • EXKi stelt een plan op voor duurzame ontwikkeling

  • Opening van onze restaurant : La Maison Vélib EXKi

Ontdek de EXKi tijdslijn
Exki

EXKi in de wereld

EXKi blijft de consument warm maken voor het concept van de gezonde snelkeuken. De keten telt momenteel 92 restaurants in 6 Europese landen (België, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland en Deutschland).