celerycrustaceanseggsfishglutenlupinemilkmolluscmustardnutspeanutsesamesoyasulphitesarrow-downarrow-rightarrow-right-shortblockquote-brblockquote-tlblockquoteline-scratchedlinelineload-more-down200420072014anti-gaspillageAssistant Manbien-êtrebien mangerbien-êtreboissons-chaudesboissons-froidescartecelerycommunautecontactconvivialitecrustaceansdurableeggsepicerie v2europe-USAeurope-USA copiefairtradefaqfishfraisfranchiseglutengreencardjobslegume-moisles-plats-chauds v2lupineManagermatinmenumidimilkmodifier_profilmolluscmon-ekilibremon-exkimustardnaturelnewsnutspeanutpetit-dejPlan de travail 133Plan de travail 134Plan de travail 135pretrecettes-aux-fruitsrecettesrespectrestaurantsrichessesaladessandiwiches v4sesamesoirsoyasulphitesvaleurs v2viennoiseries-tartes v3visionfacebookinstagramtwitteraddressbabieschilddisabledeveninghelpkids-friendlymailmarkermon-exkiopeningphonepressterracetrashveganvegewifizoom
Een vraag?

Onze antwoorden

Producten

 • Bieden jullie het hele jaar door dezelfde recepten aan?

  Elke maand bieden we 3 tot 6 nieuwe recepten aan op basis van een seizoensgebonden groente die we in de kijker plaatsen; de kaart met broodjes, gerechten, salades en soepen wordt voor 50% aangepast op 1 april en 1 oktober.

  Wij willen onze klanten verrassen en hen nieuwe smaken leren kennen. Daarom bieden wij altijd een aantal klassieke en andere, meer innovatieve recepten aan.

  In de natuur vinden we alle smaken terug en voor ons is het belangrijk dat iedereen iets vindt naar zijn of haar smaak.

 • Bieden jullie in alle EXKi-restaurants dezelfde recepten aan?

  Je vindt grotendeels hetzelfde aanbod in alle EXKi’s.

  Enkel onze restaurants in  Italië hebben een ander aanbod.

 • Biedt EXKi ook menu's aan?

  Wij bieden menu’s aan op alle momenten van de dag: ontbijt / lunch / snack.

  Bezoek onze pagina "Onze kaart" om ons aanbod te ontdekken.

 • Zijn al jullie producten biologisch?

  Nee, ongeveer 30% van de producten die wij vandaag aanbieden zijn afkomstig uit de biologische landbouw. We worden soms ook beperkt door de afstand.

  De lijst met Bio gecertificeerde ingrediënten bij EXKI (niet limitatief):

  • Brood
  • Jam
  • Muffins, brownies ...

  Onze teamleden beantwoorden heel graag alle vragen, dus aarzel zeker niet om ze te stellen.

   

 • Ik ben vegetariër/veganist; bieden jullie recepten aan die in mijn dieet passen?

  Onze vegetarische gerechten worden bereid zonder vlees of vis, maar kunnen zuivelproducten, eieren of kaas met het klassieke stremsel bevatten. Wij geven de voorkeur aan seizoensgebonden groenten van eigen bodem die van nature rijk zijn aan vitaminen en voedingsstoffen. Je vindt deze recepten gemakkelijk terug dankzij het lichtgroene “Vege” pictogram.

  Onze 100% veganistische recepten zijn 100% vegetarisch en bevatten geen dierlijke producten noch producten van  dierlijke oorsprong. Ze zijn gemakkelijk herkenbaar aan hun donkergroene “Vegan” pictogram.

  Ons doel is om een zo volledig en gevarieerd mogelijk assortiment aan te bieden, en dit voor een zo breed mogelijk publiek.

 • Ik ben allergisch voor gluten, bieden jullie recepten zonder allergenen aan?

  Ja, we bieden glutenvrije recepten aan die gemakkelijk te herkennen zijn aan het pictogram “glutenvrij” (doorstreepte tarwehalm).

  Bezoek onze pagina "Onze kaart" en ontdek ons aanbod. Je filtert gewoon je voorkeuren inzake voeding om een overzicht te krijgen van onze glutenvrije recepten.

   

 • Welke producten worden ter plaatse bereid bij EXKi?

  Alle broodjes, sommige salades, de Jumpers en alle Fruit &Tea’s worden dagvers bereid in onze restaurants. Het bio brood van onze broodjes worden iedere morgen ter plaatse gebakken. De rest van onze salades en warme gerechten wordt op ambachtelijke wijze klaargemaakt in onze centrale keuken.

 • Hoe weet ik dat mijn product vers of ingevroren is?

  Omwille van de bereidingswijze of bewaring (meringue bv.) moeten we in sommige, heel zeldzame gevallen een beroep doen op diepvriesproducten. Deze zijn in alle restaurants herkenbaar aan de blauwe sneeuwvlok op het prijsinformatieblaadje.

 • Beschikken jullie ook over een leveringsdienst? Zo ja, is het aanbod hetzelfde?

  Voor het Brussels gewest kan er besteld worden via http://delivery.exki.be. De recepten zijn nagenoeg dezelfde als in onze EXKi-restaurants; ze worden wel aangeboden in een business/event formaat (kleinere broodjes en salades)
  Momenteel bestuderen we nieuwe systemen voor de thuislevering van onze recepten.

   

Restaurants

 • In welk land vinden we EXKi-restaurants?

  De EXKi-restaurants zijn aanwezig in België, Frankrijk, Italië, Nederland en Luxemburg.

 • Hoe is EXKi ontstaan?

  Het EXKi-verhaal begint in 1999, wanneer de 3 bevriende collega’s Nicolas, Frédéric en Arnaud, die allen gebeten zijn door een goede en lekkere keuken, het idee opvatten om een kwaliteitsvol snelrestaurant op te richten dat voornamelijk met natuurlijke producten werkt.

  Het trio opende zijn eerste restaurant op 9 januari 2001 aan de Naamsepoort te Brussel. Het begin van een mooi verhaal ... Vandaag telt EXKi 85 restaurants, gespreid over 6 landen.

  Ontdek onze geschiedenis

 • Hoeveel EXKi-restaurants bestaan er?

  In october 2017 waren er 92 restaurants, verdeeld over 5 landen.

Onze missies

 • Welke missies vormen de pijlers van EXKi?

  Elke handeling, van wie ook bij EXKi, en op elk niveau, moet passen in een of meer van deze missies.

  Respect voor kwaliteit. Kwaliteitsvolle producten en diensten, in een warme en gezellige sfeer

  Respect voor gezondheid. Gezonde en evenwichtige recepten, waar zoveel mogelijk biologisch geteelde en seizoensgebonden  groenten van eigen bodem, voorzien van duidelijke en volledige informatie een centrale plaats innemen

  Respect voor de anderen. Respect en aandachtig luisteren naar onze collega's en onze klanten: "Ik bedien de klant zoals ik zelf zou willen bediend worden"

  Respect voor het milieu. EXKi zet zich in voor duurzame ontwikkeling en een gecontroleerde ecologische voetafdruk. Als restaurant willen we de klanten hiertoe ook aanmoedigen samen met het respect voor de stedelijke omgeving

 • Nature's Kitchen, wasda?

  In een wereld waar de natuur vaak wordt verminkt door de voedingsindustrie of op een excessieve, bijna sacrale manier wordt ontzien, verdedigt EXKi een resoluut optimistische visie op de natuur; een natuur die niet hoeft aanbeden te worden, maar waar we bedachtzaam moeten omspringen met de rijkdom en weldaden die ze ons schenkt.

  EXKi is er voor iedereen, maar richt zich vooral op stedelingen die op zoek zijn naar echtheid, die een lekkere en een gezonde keuken willen combineren en die een gezellige sfeer even belangrijk vinden als een evenwichtige voeding.

  Bij EXKi bereiden we de natuur om deze op een lekkere en enthousiaste manier met onze klanten te delen. Daarvoor staat onze signatuur Nature’s Kitchen, de natuurlijk bereide natuur.