Groente van de maand, groente in de schijnwerpers ...

Voor jouw gezondheid en die van onze planeet zet EXKi elke maand een fruitsoort of groente in de schijnwerpers. De gelukkige winnaar wordt verwerkt in verschillende gerechten om je vingers bij af te likken. Ontdek ze hieronder!

 

Salade van rode kool met bieslook en sesam

Bereiding: 15 min (+ 15 min rust)

Makkelijk

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kwart rode kool (400 g)
  • 200 g gekookte bieten
  • 1 tuiltje bieslook
  • 3 el getoaste sesamzaadjes
  • 3 el rodewijnazijn
  • 3 el koolzaad- of olijfolie
  • Zout en peper

 

Bereiding:

  • Hak de kool erg fijn met de mandoline. Doe de reepjes in een slakom, voeg de azijn toe en meng goed.
  • Snij de bieten in kleine blokjes, voeg ze bij in de slakom en doe er dan de olie, zout en peper bij. Laat minstens 15 min rusten.
  • Voeg er vlak voor het opdienen de sesamzaadjes en gesnipperde bieslook aan toe. Zo eten, of met geitenkaas, ook ideaal om te delen, bij een buffet.

 

Tip: u kan de biet vervangen door blokjes appel.