Groente van de maand, groente in de schijnwerpers ...

Voor jouw gezondheid en die van onze planeet zet EXKi elke maand een fruitsoort of groente in de schijnwerpers. De gelukkige winnaar wordt verwerkt in verschillende gerechten om je vingers bij af te likken. Ontdek ze hieronder!

Vandaag is rood de kleur van...risotto!

Meer nog, het is de kleur van het geheime ingrediënt in onze overheerlijke risotto, in alle geuren en vooral kleuren. Dit wordt een februarimaand als geen andere, geloof het maar. Frisjes buiten? Van onze risotto word je helemaal warm.

Als groente van de maand kan de rode biet je ook gewoon niet koud laten. Samen met Vita® kip wordt dit gerecht een echte topper.

 

Risotto met rode biet, wortel en kip

Bereiding: 15 min + gaartijd: 22 min

Makkelijk

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 tot 350 g rode bieten (1 dikke of 2 tot 3 kleine)
  • 250 g fijne wortelen
  • 160 g erwtjes (diepvries)
  • 1 ui
  • 1 kipfilet
  • 200 g arboriorijst
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • 3 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 4 takjes basilicum
  • Zout en peper

Bereiding:

  1. Schil de bieten en rasp ze. Schil de wortelen en snij ze in fijne schijfjes. Hak de ui fijn.
  2. Snij de kip in blokjes en bak ze op hoog vuur even aan in een grote pan met olijfolie. Verwijder ze met een schuimspaan als ze mooi goudbruin zijn.
  3. Bak dan in dezelfde pan de gehakte ui 2 min op zacht vuur. Doe er de biet bij, meng 1 min en voeg dan de rijst toe. Laat 2 min bakken en giet er vervolgens 7 dl warme bouillon bij (water + blokjes) bij. Doe er de wortelen bij. Breng aan de kook en laat 18 min sudderen op zacht vuur.
  4. Haal van het vuur, doe er de boter, de erwtjes en de kippenblokjes bij. Laat 2 min rusten, meng en kruid bij. Dien meteen op, versierd met basilicum.

Tip: u kan 1/4 bouillon vervangen door witte wijn.