Groente van de maand, groente in de schijnwerpers ...

Voor jouw gezondheid en die van onze planeet zet EXKi elke maand een fruitsoort of groente in de schijnwerpers. De gelukkige winnaar wordt verwerkt in verschillende gerechten om je vingers bij af te likken. Ontdek ze hieronder!

Tabouleh met wortelen en amandelen

We weten dat ze je wangen rooskleurig maken...

Het EXKi embleem staat deze maand op je bord! Geraspt, versneden, geroosterd, rauw of in soep, wortelen zijn onze favoriete groente dit voorjaar.

Rijk aan antioxidanten, goed voor de huid en heerlijk voor de smaakpapillen, wortelen zijn een grote hit bij EXKi. Deze maand vind je het terug samen met paprika, biologische couscous, amandelen en citroensap – dit allemaal perfect gekruid.

 

Tabouleh met wortelen en amandelen

 

Bereiding + gaartijd: 20 min

Makkelijk

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g wortelen
  • 1 kleine gele paprika
  • 40 g bruine amandelen
  • 1 citroen
  • 150 g couscous
  • 1 tuiltje koriander
  • 1 el ras-el-hanout
  • 3 el koolzaad- of olijfolie
  • Zout en peper

 

Bereiding:

  1. Doe de couscous en de ras-el-hanout in een slakom, bedek met gezouten kokend water en laat zwellen.
  2. Schil de wortelen, snij ze in de lengte in vier en snipper ze. Doe ze in een kookpot met kokend water en laat 3 min sudderen. Giet af en spoel met koud water.
  3. Snij de paprika in blokjes. Hak de amandelen grof en snipper de koriander fijn.
  4. Giet de olie over de couscous en meng met de vork om de korrels los te maken. Doe er citroensap bij (naar smaak) en voeg de wortelen, de paprika, de amandelen en de koriander toe; meng goed en kruid bij. Dien zo op, met of zonder gegrilde kip. Ook ideaal om te delen, tijdens een buffet.

 

Tip: als u uw tabouleh vooraf bereidt, doe er dan de amandelen pas op het laatste moment bij, zodat ze nog goed knapperig zijn.