Fruit van de maand, fruit in de schijnwerpers ...

Voor jouw gezondheid en die van onze planeet zet EXKi elke maand een fruitsoort of groente in de schijnwerpers. De gelukkige winnaar wordt verwerkt in verschillende gerechten om je vingers bij af te likken. Ontdek ze hieronder!

VAL VOOR DE ABRIKOOS
 
Wij stoppen graag abrikozen in onze groentedesserts (met chia en venkel). Ze zijn ook niet te versmaden in onze heerlijk zoete cheesecake met gepofte rijst en rozemarijn. Of geniet van de zoetzure toets van gedroogde abrikozen in twee van onze salades.

 

Bulgursalade met abrikozen en falafels

Bereiding + gaartijd: 20 min

Makkelijk

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 abrikozen
  • 12 falafels
  • 3 dikke wortelen
  • 100 g jonge spinaziescheuten
  • 100 g mesclun
  • 1 sinaasappel
  • 200 g bulgur
  • 5 eetlepels olijfolie
  • komijn in poeder
  • zout en peper

Bereiding:

  • Doe de bulgur, komijn, zout en peper in een grote slakom. Bedek met kokend water (± 2,8 dl) en laat 15 min. zwellen.
  • Bak de falafels goudbruin in een pan op een zacht vuur, met 1 el olijfolie.
  • Schil en rasp de wortelen. Hak de spinaziescheuten. Ontpit de abrikozen en snij ze in kwartjes.
  • Doe 4 el olijfolie over de bulgur en meng met de vork om de korrels los te maken. Overgiet met het sinaasappelsap en doe er dan de wortelen en spinazie bij. Meng goed en breng op smaak.
  • Verdeel de mesclun over de borden, doe er de bulgursalade, de falafels en de abrikozen bij. Dien lauwwarm op.

Kneepje: vervang buiten het seizoen de verse abrikozen door droge abrikozen of door tot op het vruchtvlees geschilde sinaasappelkwartjes.