Fruit van de maand, fruit in de schijnwerpers ...

Voor jouw gezondheid en die van onze planeet zet EXKi elke maand een fruitsoort of groente in de schijnwerpers. De gelukkige winnaar wordt verwerkt in verschillende gerechten om je vingers bij af te likken. Ontdek ze hieronder!

ONTDEK DE NECTARINE
 
Nectarine doet wonderen in salades: In de Augustus salade, met komkommer, fetakaas en munt, heerlijk. Voor de gulzigen onder ons kies je voor de grotere versie met bulgur. Wij bieden je ook de ster van de maand aan in een Fruit&Tea, onze verfrissende fruitdrank, Hammam-thee en munt - in enkele minuten voor jou gemixt!

 

Bulgursalade met nectarines en zoete aardappelen

Bereiding + gaartijd: 25 min

Makkelijk

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 of 3 nectarines (naargelang de grootte)
  • 1 dikke zoete aardappel
  • 2 jonge kropsla’s
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 250 g bulgur
  • 5 eetlepel olijfolie
  • 1 tuiltje basilicum
  • zout en peper

Bereiding:

  • Schil de zoete aardappel en snij hem in blokjes. Fruit hem 10 minuten op een zacht vuur, in een pan met 1 eetlepel olijfolie, voeg zout en peper toe.
  • Doe de bulgur in een slakom, bedek met kokend water (± 3,5 dl) en laat 15 min zwellen. Doe er vier eetlepels olijfolie bij en meng met de vork om de korrels goed los te maken. Giet er citroensap over en doe er de zoete aardappelblokjes, de snippers rode ui, de gehakte basilicum, zout en peper bij. Alles goed mengen.
  • Doe de kropsla’s in vier en snij de nectarines in schijfjes. Voeg ze toe in de slakom en dien op.

Weetje: je kan de zoete aardappelblokjes ook gaar stomen.