De pompoen laat de zon schijnen over onze superlekkere herfstgerechten.

Als ze heel worden gekocht, moeten ze stevig en zwaar zijn, met een nog harde schil en zonder vlekken of scheurtjes … Je kan ze zonder enig probleem enkele weken bewaren!

Koop je ze voorgesneden, ga dan na of hun kleur nog uitgesproken is. In vershoudfolie blijven ze nog enkele dagen goed in de koelkast. Pompoenen zijn op hun best in soep, klassiek met room of Aziatisch, met kokosmelk en kerrie.

Stoomgekookt en gepureerd passen ze uitstekend bij vis of vlees. Of je kan de pompoen in blokjes snijden en fruiten met wat ui, tijm en laurier …

Denk er ook aan om pompoen te gebruiken voor je desserts, bijvoorbeeld in een taart of een smeuïge cake: verrassend en overheerlijk!

 

We spreken af op restaurant om te smullen van onze recepten van de maand met ‘Novembris’ pompoen.

  • Een warme schotel "Novembris" : Stoemp van biopompoen, gehakt varkens-kalfsgebraad met bioquinoa, mosterdsaus, peterselie
  • Een grote salade "Novembris" : Rijstvermicelli, biopompoen, biotofu, witte kool, koriander
  • Een kleine salade "Novembris" : Tarwe griesmeel, bio pompoen, bio wortel, gele paprika, amandel
  • Soep "Novembris" 

==> Ontdek de video van de groente van de maand "Novembris" <==