Bereiding: 15 min (+ 15 min om te laten rusten)

Makkelijk

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • ½ witte kool (500 g)
  • 1 rode appel
  • 80 g gedroogde kokossnippers
  • 2 grote limoenen
  • ½ koriandertuiltje
  • 4 eetlepels koolzaadolie (of olijfolie)
  • Zout en peper

Bereiding:

  • Snijd de halve kool in 2 kwarten en snipper ze erg fijn met de mandoline. Doe ze in een grote slakom en overgiet ze met het limoensap (5 tot 6 cl). Goed mengen.
  • Snijd de ongeschilde appel in blokjes en voeg ze bij in de slakom. Doe er de kokosnoot, grof gehakte koriander, olie, zout en peper bij. Meng en laat minstens 15 minuten rusten alvorens op te dienen.
  • Heel lekker bij gegrilde kippenreepjes of gamba’s a la plancha.

Weetje: het is belangrijk dat het limoensap de kool mals kan maken; u kan uw salade probleemloos twee uur vooraf klaarmaken.