Groente van de maand, groente in de schijnwerpers ...

Voor jouw gezondheid en die van onze planeet zet EXKi elke maand een fruitsoort of groente in de schijnwerpers. De gelukkige winnaar wordt verwerkt in verschillende gerechten om je vingers bij af te likken. Ontdek ze hieronder!

Het regent, het is nat, en de venkel komt tevoorschijn. Het bewijs: de groente zit verwerkt in ons recept van deze maand.

Venkel is onze ster van de maand november en heeft meerdere superkrachten: doordrenkt met mineralen, boordevol vitaminen en rijk aan micronutriënten. Perfect om de winter mee te beginnen.Wij hebben de venkel uitgenodigd op onze borden, samen met MSC-kabeljauw en courgette.

Zin om het recept te ontdekken?

 

Compote van venkel met sinaasappel, kabeljauw en krokante courgettes

Bereiding: 35 min

Makkelijk

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 kleine venkels
  • 2 kleine courgettes
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 400 g kabeljauwrug
  • 4 el olijfolie
  • 4 takjes platte peterselie
  • ½ kl venkelzaadjes
  • zout en peper

 

Bereiding:

  1. Verwijder de venkeltakjes (bewaar het groen) en snij de knollen in blokjes. Hak de ui. Stoof  alles 2 min. lang op een zacht vuurtje in een grote stoofpan, met 2 el olijfolie en de venkelzaadjes. Doe er het sinaasappelsap bij en breng op smaak met peper en zout. Laat 10 min. afgedekt sudderen op een zacht vuurtje, en nog eens 10 min. zonder deksel.  
  2. Snij de courgettes in blokjes en stoof ze 5 min. op een goed vuurtje, in een pan met 2 el olijfolie. Doe er de gehakte peterselie, zout en peper bij.  
  3. Snij de kabeljauw in vier en leg de stukken op de venkel, dek af en laat 5 min. garen op een zacht vuurtje. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Dien de kabeljauw op met de venkelcompote en de courgettes. Versier met toefjes venkel en een citroenpartje. Maak af met aardappelpuree.  

 

Kneepje: vervang de kabeljauw eens door stukjes