Voorbereiding: 20 min

Kooktijd: 20 min

Gemakkelijk

 

Ingrediënten voor 4 personen:

 

  • 1 bundel prei
  • 800 g grote bloemige aardappelen
  • 50 g boter
  • 5 cl volle melk
  • geraspte muskaatnoot
  • zout en peper

 

Voorbereiding:

 

  • Haal het wit van de prei en laat 4 cm van het groene stuk aan de stengels (bewaar de rest om er soep mee te maken). Snij ze in 4, was ze zorgvuldig en snij ze daarna in kleine stukjes. Leg ze in een kom en voeg er de geschilde en in stukken gesneden aardappelen aan toe.
  • Vul de kom met voldoende water en breng aan de kook; laat gedurende 20 min sudderen.
  • Giet de groenten af en leg ze terug in de kom. Voeg boter, melk, zout, peper en muskaatnoot toe. Plet het geheel met een aardappelstamper tot je een homogene stoemp krijgt.
  • Serveer warm, samen met vleesbrood, gegrilde visfilet, enz.

 

Tip: Om je gerecht een kleine boost te geven, serveer de stoemp met een lepeltje mosterd op grootmoeders wijze.