celerycrustaceanseggsfishglutenlupinemilkmolluscmustardnutspeanutsesamesoyasulphitesarrow-downarrow-rightarrow-right-shortblockquote-brblockquote-tlblockquoteline-scratchedlinelineload-more-down200420072014anti-gaspillageAssistant Manbien-êtrebien mangerbien-êtreboissons-chaudesboissons-froidescartecelerycommunautecontactconvivialitecrustaceansdurableeggsepicerie v2europe-USAeurope-USA copiefairtradefaqfishfraisfranchiseglutengreencardjobslegume-moisles-plats-chauds v2lupineManagermatinmenumidimilkmodifier_profilmolluscmon-ekilibremon-exkimustardnaturelnewsnutspeanutpetit-dejPlan de travail 133Plan de travail 134Plan de travail 135pretrecettes-aux-fruitsrecettesrespectrestaurantsrichessesaladessandiwiches v4sesamesoirsoyasulphitesvaleurs v2viennoiseries-tartes v3visionaddressbabieschilddisabledeveninghelpkids-friendlymailmarkermon-exkiopeningphonepressterracetrashveganvegewifizoomfacebookinstagramtwitter
Onze missies
Onze verhaal

Een lang verhaal in een notendop

Het EXKi-verhaal begint in 1999, wanneer de 3 bevriende collega’s Nicolas, Frédéric en Arnaud, die allen gebeten zijn door een goede en lekkere keuken,
het idee opvatten om een kwaliteitsvol snelrestaurant op te richten dat voornamelijk met natuurlijke producten werkt.

Once upon a time...

 1. 2001

  Opening van het eerste EXKi-restaurant

  Het eerste EXKi-restaurant ziet het licht in de buurt van de Brusselse Naamsepoort. Enkele maanden later opent een tweede EXKi in de Nieuwstraat, midden in de winkelwijk in het stadscentrum.

 2. 2004

  de EXKi-koffie ontvangt het Max Havelaar Fairtrade label

  EXKi beslist om nog enkel koffie uit de eerlijke handel aan te kopen.

 3. opening van het eerste Italiaanse restaurant

  EXKi start zijn Italiaanse avontuur in Torino. Amper enkele maanden later volgt in datzelfde land een tweede restaurant.

 4. 2005

  EXKi wordt opgenomen als lid van Euro Toques

  EXKi treedt toe tot Euro-Toques, een vereniging die chefs en koks bij elkaar brengt uit heel Europa, die allen één gemeenschappelijk doel hebben: het promoten van de authenticiteit en de specificiteit van de beste producten.

 5. 2006

  Oprichting van de EXKi Academy

  EXKi investeert in de ontplooiing van haar medewerkers binnen de organisatie door het aanbieden van permanente vorming. Via deze cursussen wil EXKi de methoden en tools die worden gebruikt continu op elkaar afstemmen. De inhoud ervan verandert van jaar tot jaar: klantenservice, leiderschap, relaties op het werk, kwaliteit van de producten, omgaan met moeilijke situaties, ...

 6. Opening van het eerste Parijse restaurant

  Het eerste Franse EXKi-restaurant bevindt zich op het nummer 9 van de Boulevard des Italiens. Sindsdien werden er al meer dan 30 restaurants geopend in Frankrijk, waarvan 15 in de Franse hoofdstad en 10 in de Parijse luchthavens.

 7. 2007

  Oprichting van ReThink

  Onze keten wil zich op een verantwoorde manier inzetten op zowel sociaal als ecologisch vlak. Alle verbintenissen die EXKi aangaat worden formeel gebundeld in het actieplan ReThink

 8. 2008

  Opening van het eerste restaurant in Luxemburg

  EXKi begint aan zijn Luxemburgs avontuur. Sindsdien werden er in dit land niet minder dan drie andere restaurants geopend.

 9. 2010

  EXKi - Onderneming van het Jaar

  EXKi ontvangt de prijs van Onderneming van het jaar®. Deze prijs “bekroont bedrijven omdat hun cijfers bewijzen dat hun ondernemerschap vruchten afwerpt maar ook omdat ze blijk geven van een gedurfde visie, deugdelijk bestuur, internationalisatie en geëngageerd teamwork.”

 10. EXKi ontvangt de prijs van de Diversiteit

  In 2010 ontvangt EXKi de prijs voor diversiteit. Deze prijs bekroont bedrijven die blijk geven van een open personeelsbeleid.

 11. 2011

  EXKi viert zijn 10-jarig bestaan

  EXKi blaast 10 kaarsjes uit.

 12. Eerste restaurant in Nederland in Den Haag

  Het Nederlandse EXKi-avontuur begint in Den Haag. Enkele jaren later komt er een tweede restaurant in Den Haag en nog een in het station van Amsterdam Centraal.

 13. 2012

  Rethink 2.0

  Het nieuwe ReThink rapport is het moment om een eerste balans op te maken van de uitgevoerde acties en om nieuwe verbintenissen aan te gaan voor de toekomst.

 14. 2013

  EXKi nodigt zijn klanten uit op de eerste "Solidaire Soep"

  EXKi beslist om een leuke en gezellige actie te organiseren om iedereen in staat te stellen de minderbedeelden wat warmte te bieden in de vorm van een kom warme soep. Het moment om op een gedeelde manier aan een solidariteitsactie deel te nemen.

 15. 2014

  Opening van de eerste "Coffee-Bike": La Maison Vélib EXKi

  EXKi en Velib' op de fiets! Deze plaats staat voor de gemeenschappelijke waarden van Vélib' en EXKi: zacht stedelijk wonen, maatschappelijke welwillendheid, gezondheid, welzijn en respect voor het milieu.

 16. 2016

  Publicatie van de EXKi Rethink boeken

  "Eet beter, leef beter", "Verspilling, de voedseluitdaging", "Betere koffie", zijn de thema’s die in deze boeken aan bod komen en door de oprichters van EXKi werden geschreven. Deze boeken staan in onze restaurants ter beschikbaar van de klanten.

 17. EXKi ontvangt de award voor « Best Vegetables & Fruits Fast Service Project »

  Ter gelegenheid van de publicatie van de Groene Gault&Millau 2016, ontvangt EXKi de award voor « Best Vegetables & Fruits Fast Service Project ». Deze prijs bekroont het werk van de EXKi-chefs en alle teamleden voor wat ze doen rond de bereide natuur.

 18. De Groenten almanak

  EXKi brengt zijn eerste kookboek met adviezen uit. "Deze groenten almanak vloeit voort uit een heel eenvoudig idee: we eten beter als we naar de natuur willen luisteren."

 19. EXKi viert zijn 15-jarig bestaan

  Op 9 januari 2001 opende EXKi zijn eerste restaurant aan de Naamse Poort te Brussel. In die tijd waren we de absolute pioniers op het gebied van gezonde, kwaliteitsvolle snelrestaurants. Sinds die dag is geen enkele inspanning ons teveel geweest om onze belofte getrouw te blijven en verwelkomen we onze klanten nog net als op die eerste dag met het allergrootste plezier!

 20. Wordt vervolgd ...

  Laten we dit EXKi-verhaal samen verder invullen.